Check, check, dubbelcheck: Dé checklist voor jouw verbouwing

Hi jij! Leuk dat je er weer bent. Als je dit leest, ben jij waarschijnlijk na aan het denken over een verbouwing of sta je al op het punt de schop in de grond te zetten. Een verbouwing is niet niks. Het vergt veel geduld en toewijding. Ook je hersenpan wordt op de proef gesteld, want je moet echt aan alles hebben gedacht. En that’s where we come in. Wij hebben voor jou de ideale checklist bij verbouwingen, zodat jij niks aan voorbereiding vergeet en heerlijk soepel door jouw verbouwing heen timmert.

Mijd het stof

Bij een verbouwing is stof onvermijdelijk. Daarom dat wij adviseren om stof op ongewenste plekken zo veel mogelijk te vermijden. Dek daarom altijd al je spullen, meubels, maar ook elektronica, af met oude lakens of zeilen. Zo voorkom je dat stof zich gaat nestelen in de kleinste nisjes. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken door een stofschot te plaatsen. Op die manier blijft de stof zo veel mogelijk liggen op de plek waar je bezig bent. Maar dat is misschien alleen handig bij een kleinere verbouwing.

Vloer beschermen voor het stucen

Het is natuurlijk handiger om eerst te stucen en te verven, en dan je vloer te leggen. Maar dit is niet altijd mogelijk. In gevallen dat dit niet kan, is bescherming van je vloer mega belangrijk. We willen natuurlijk niet dat er druppels verf of stukken stuc op de gloednieuwe vloer terecht komen. Daarom raden wij aan om de héle vloer te bedekken met een stevige stucloper. Dan kun je gewoon met de vieze schoenen in en uit lopen zonder bang te zijn voor beschadigingen. Bovendien behoeden ze je ook nog van stof in huis, win-win!

Waar ga je wonen tijdens de verbouwing?

Een verbouwing kan soms stressen zijn. En laat het nou net zo zijn dat het enige plekje waar je normaal tot rust komt helemaal overhoop ligt. Een goed plan waar je tijdens het klussen kunt wonen is dus wel handig om te hebben. Soms kun je per kamer verbouwen of in de overige kamers van het huis blijven wonen. Maar soms, vooral bij hele lange of zware verbouwing, is het misschien handiger tijdelijk een vakantiehuisje te huren. Want een plek weg van de rotzooi is wel zo fijn, en zeer zeker nodig om een beetje te kunnen opladen.

Mobiele badkamer of wc op wielen huren

Ga je ook jouw badkamer, keuken en toilet verbouwen? Dan kan het nog wel eens lastig worden om in je huis te verblijven. Maar.. ook hier is een oplossing op bedacht! Als je de mogelijkheid of de zin niet hebt om bij de buren of bij familie te douchen, dan zou je een mobiele badkamer of keuken kunnen huren. Deze zijn bij de IKEA bijvoorbeeld te huur én te koop. Handig! Met een klein kookplaatje, de BBQ en een magnetron kom je er natuurlijk misschien ook al!

Afval dumpen

Ook bij een kleinere verbouwing komt afval er geheid. Een aannemer ruimt dit voor je op. Maar wat nou als je geld wilt besparen of je verbouwing helemaal zelf doet? Dan kun je het beste bouwcontainers huren. Let wel op dat ook hierbij het afval gescheiden moet worden. De container wordt vervolgens weer opgehaald door de verhuurders en zij regelen de rest. Gebruik bijvoorbeeld voor hout een container en breng het glas zelf naar de milieustraat, afhankelijk welk afval jij het meeste zal krijgen. Wat het al helemaal makkelijk maakt? Als de container op eigen grond geplaatst kan worden heb je niet eens een vergunning nodig!

Verzamel het benodigde gereedschap

Als je zelf lekker aan de slag gaat is een goede uitrusting aan gereedschap handig om te hebben! Als je na openingstijden van de bouwmarkt erachter komt dat je geen 3mm schroefje meer hebt, staat de hele klus op pauze. Het is dus slim om vantevoren de standaard benodigdheden in te kopen. Iets lenen kan natuurlijk ook en vooral de grote apparatuur kun je altijd huren bij een bouwmarkt. Maar een aantal standaard benodigdheden zijn altijd fijn om te hebben. Hier een lijstje met de belangrijkste dingen:

  • Gereedschapskist met verschillende soorten en maten spijkers, schroeven, bouten en moeren.
  • Verschillende vormen en maten schroevendraaiers, tangen en sleutels.
  • Een waterpas.
  • Duimstok en rolmaat.
  • Een goede boormachine (hierbij geldt het cliché “goedkoop is duurkoop” wel echt!).

Goede zorgen

Last but not least, zorg voor jezelf en voor de ander! Ja, het is fijn om je aan je bouwschema te houden. Maar als je het echt even niet meer ziet zitten is dat helemaal niet erg. Ga even lekker uiteten of naar de film. Hier haal je alleen maar meer energie uit om de volgende dag twee keer zo hard aan de slag te gaan. En ohja… vergeet de hulptroepen niet. Die hebben vaak ook wel zin in een kop koffie met een koekje!

Nu je onze checklist voor verbouwen hebt gelezen, kun jij goed voorbereid jouw verbouwing in. Heb je nog tips en ideeën nodig voor jouw verbouwing? Neem dan contact op met Amber, your not so average interior designer.

Liefs,
TEAM SIX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. […] en toffe projecten. Naast persoonlijke verhalen delen we ook interessante zaken over projecten, verbouwingstips en geven we je af en toe een kijkje achter de schermen. Zo leer je niet alleen SIX kennen, maar ook […]

BEKIJK PROJECTEN

Alle mogelijkheden van je interieur laten zien, dát is waar onze expertise ligt! Door middel van 3D modellen en realistische visualisaties beleef jij jouw nieuwe interieur nog voordat het is gerealiseerd. Van woningen tot kantoorpanden en winkels tot horeca. Ons doel is dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe interieur. 

Meer inspiratie opdoen?