Hoe je het beste de kerstboom kunt versieren

De vorst staat weer op de ramen en in de grote steden hangt de verlichting weer in de lucht. En dat kan maar één ding betekenen: Het is bijna kerst! Als Sinterklaas volgende week weer terug naar Spanje vaart, wordt de kerstboom bij heel veel mensen weer toegevoegd aan het interieur (als het niet al eerder is). Het decoreren van de boom kan een hele opgave zijn. Niet alleen jouw liefdesrelatie, maar ook jouw interieurkunsten, worden op de proef gesteld. En daarom zijn wij hier om jou te helpen. Wij geven tips en tricks over hoe je je kerstboom kunt versieren, op een originele manier.

Inkopen doen voor het versieren van de kerstboom

Voordat je grote kerstboom inkopen gaat doen, is het handig om een duidelijk beeld te hebben van jouw ideale kerstboom. Een van de belangrijkste dingen is om de aankleding van de kerstboom aan te laten sluiten bij de rest van de woning, niet alleen qua kleur maar ook qua stijl. Heb je een minimalistische woonstijl? Houdt de kerstboom dan ook zo simpel mogelijk. Is je huis heel landelijk ingericht? Gebruik bijvoorbeeld vooral aardetinten en jute linten. Kies ook voor een kleurenpalet en houd je daar vooral aan. Alle ballen die in de intratuin hangen zijn leuk, maar misschien passen ze minder in jouw interieur. Kies twee of drie (bijpassende!) kleuren om rommeligheid te voorkomen. Tenzij je wilt gaan voor de “all-over-the-place” bonte boom, dan is niks te gek!

Lampjes in de kerstboom ophangen

Een ding is zeker: als je de kerstboom gaat versieren zijn het ophangen van de lampjes. Begin hier wel altijd mee! Het is natuurlijk heel erg lastig als je om de versiering heen moet gaan werken. Werk van boven naar beneden en gebruik een snoer in plaats van een net. Een snoer is namelijk makkelijker om mee te werken. De lampjes zijn beter te verdelen en het ziet er ook net iets mooier uit. Weet je nu niet of dat snoer in de kelder groot genoeg is voor jouw boom? Gebruik dan de vuistregel: per halve meter boom 100 lampjes. Heb je dus een boom van twee meter, heb je 400 lampjes nodig. Je kunt trouwens ook de lampjes wat dieper de boom in duwen, dan creëer je een diepte effect en straalt je boom nog meer uit. En gebruik warm licht voor een gezellige look & feel.

Hoeveel kerstballen in de boom?

Als de lampjes eenmaal hangen, zijn de kerstballen aan de beurt. Iedereen houdt natuurlijk van een andere sfeer kerstboom. De een verzamelt al jaren speciale kerstballen die helemaal niks meer met elkaar te maken hebben, de ander koopt ieder jaar een paar dozijn aan kerstballen in een en dezelfde kleur. Maar hoeveel kerstballen moet je nou kopen? Ook hierbij hanteren wij vaker een vuistregel:

  • Boom 0.5 meter → 15 – 20 kerstballen
  • Boom 1 meter → 20 – 35 kerstballen
  • Boom 1,5 meter → 40 – 55 kerstballen
  • Boom 2 meter → 55 – 80 kerstballen

Dit verschilt natuurlijk per persoon en per grootte van de bal. De kleinere ornamenten hang je boven in de boom, en de grotere ornamenten onder. Zo creëer je een mooi gebalanceerde boom. Om het jezelf makkelijker te maken zou je de ballen per grootte kunnen groeperen. Zo heb je vooraf een goed beeld van de hoeveelheid ballen per grootte. Heb je er nou veel van dezelfde? Begin hier dan mee.

Originele kerstversieringen om de kerstboom te decoreren

Om je kerstboom op te spicen, kun je ook gebruik maken van andere versieringen dan alleen maar die saaie ballen. Zo kunnen slingers, kaarsjes (zonder ze aan te steken of course), dennenappels of linten een hele leuke toevoeging zijn aan jouw ideale kerstboom. Ook de versiering rondom jouw kerstboom is heel belangrijk. Zet de stronk in een rieten mand of pak deze in met stof of tule. En ohja, vergeet de piek en de cadeautjes onder de boom niet. Ook die maken jouw kersthoekje tot het leukste kersthoekje van de straat.

Inmiddels weet je hoe je handig en origineel je kerstboom kunt versieren. Wil je ook tips over hoe je je tafel kunt decoreren voor kerst? Lees dan ook onze blog over de kersttafel versieren! Alvast een fijne kerst gewenst!

Liefs,

Team SIX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. […] We wensen je alvast een hele fijne kerst toe! Mocht je de kerstboom nog niet hebben opgezet, lees dan ook onze blog over hoe je het beste de kerstboom kunt versieren! […]

BEKIJK PROJECTEN

Alle mogelijkheden van je interieur laten zien, dát is waar onze expertise ligt! Door middel van 3D modellen en realistische visualisaties beleef jij jouw nieuwe interieur nog voordat het is gerealiseerd. Van woningen tot kantoorpanden en winkels tot horeca. Ons doel is dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe interieur. 

Meer inspiratie opdoen?