Een kijkje achter de schermen bij een interieurontwerper

Een echt ochtendmens staat hoog op mijn lijstje van goede eigenschappen. Vroeg mijn warme bed in en ook weer vroeg eruit. Na mijn dagelijkse yoga sessie in mijn huisje in Amby, rijd ik met een frisse blik richting kantoor. Ik werk het liefste in de ochtend, dan ben ik namelijk het meest productief en komt de creativiteit in mij naar boven. ‘s Ochtends voer ik de werkzaamheden uit die de meeste brainpower vergen. Ik brainstorm over projecten, ontwerp ze, en creëer renders (die mooie visualisaties all over mijn Instagram…). Ook spendeer ik deze tijd snuffelend door vakbladen en scrollend op Pinterest. Maar dit doe ik soms ook ‘s avonds na mijn diensten, op de bank als mijn vriend een voetbalwedstrijd aan het kijken is… Lekker efficiënt!

In de middag vind ik het fijn om mensen om mij heen te hebben. Ik spreek af met nieuwe klanten, voor een intake gesprek of een brainstorm sessie. Ik plan meetings in met collega designers om zo nog meer inspiratie op te doen voor mooie projecten. Ik ga naar bedrijven toe om bijvoorbeeld een kijkje te nemen bij de nieuwe collectie tegels die nodig zijn voor een specifiek project. Of ik ga naar klanten toe om de gemaakte ontwerpen te bespreken. Zo heb ik een mooi ritme in mijn dag en weet mijn brein precies wanneer zij aan moet staan of even een dutje mag doen.

Kortom, mijn dagen en weken zijn lekker veelzijdig. De ene week heb ik vier nieuwe projecten waarvoor ik intake gesprekken houdt en brainstorm sessies plan. De andere week zit ik vooral achter mijn computer te switchen tussen de vijf ontwerpprogramma’s die ik gebruik om het perfecte ontwerp te visualiseren. Weer een andere week ben ik on the hunt voor nieuwe meubels en ga ik op zoek naar de perfecte oplossing voor dat ene tuinontwerp. Precies hoe ik het fijn vind.

Ik heb altijd al geweten dat ik een ondernemer ben in hart en nieren en dat ik dit voor de rest van mijn leven zou willen doen. Renderen, ontwerpen, maatwerk inmeten, een lichtplan maken, raamdecoratie advies geven… noem het zo maar op. I love it and I’ll love it forever! Tot zover mijn blog over het leven van een interieurontwerper. Lees ook onze andere SIX blogs!


Liefs,

Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. […] delen we ook interessante zaken over projecten, verbouwingstips en geven we je af en toe een kijkje achter de schermen. Zo leer je niet alleen SIX kennen, maar ook de gedreven ontwerpers achter dit bedrijf. We doen in […]

BEKIJK PROJECTEN

Alle mogelijkheden van je interieur laten zien, dát is waar onze expertise ligt! Door middel van 3D modellen en realistische visualisaties beleef jij jouw nieuwe interieur nog voordat het is gerealiseerd. Van woningen tot kantoorpanden en winkels tot horeca. Ons doel is dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe interieur. 

Meer inspiratie opdoen?