Nederlands vs Oekraïens interieur

Vandaag een blog van mij, Ira. Omdat ik Oekraïens ben, leek het me leuk om de overeenkomsten en verschillen tussen een doorsnee Nederlands en Oekraïens interieur te beschrijven. Ook laat ik zien hoe ik mijn unieke stijl naar voren laat komen in de interieurontwerpen die ik maak. 

Materialen 

In beide culturen wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals ruw hout en steen. In Oekraïne zie je daarnaast ook veel textiel en tapijten terug. Deze zijn vaak handgeweven van wol en erg kleurrijk in etnische tonen. Ook hebben ze traditionele volksmotieven, maar wel vaak in een moderner jasje gegoten. Zo wordt traditie en cultuur gebruikt om kleur en sfeer te geven aan een thuis. 


In Nederland houden de meeste mensen van neutrale kleuren en zie je minder antieke, handgemaakte meubelstukken terug. Ook zie je in Nederland minder gebruik van verschillende texturen. Je ziet wel eens een verzameling van Delfts blauwe bordjes bij oma thuis, maar in de meeste huizen zie je weinig van de Nederlandse cultuur en historie terug. 

Kleuren 

In zowel Nederland als Oekraïne zie je vooral neutrale kleuren en aardetinten. Ook zijn beide stijlen vrij minimalistisch en functioneel van aard. In Nederland zie je echter veel wit en grijs gecombineerd met wat aardetinten. In Oekraïne zie je toch wel meer kleur terug op deze lichte basis. Met gekleurde accenten als bijvoorbeeld een terracottakleurige bank en de kleurige tapijten, of een gekleurde keuken met een combinatie aan verschillende texturen in de muurbekleding. 


 Over het algemeen kun je dus wel stellen dat we in Oekraïne iets minder bang zijn uitgevallen voor kleur😉 En nieuw is niet altijd beter.  

Mijn designstijl 

Ik verwerk graag antieke stukken in moderne interieurs. Zo voeg je wat karakter, historie en een verhaal toe aan het hedendaagse interieur. De combinatie van modern design met alle comfort en gemak, samen met wat prachtige, handgemaakte karakteristieke oude elementen die nog tientallen jaren mee kunnen gaan vind ik geweldig. Zo heb je het beste van beide werelden en maak je een interieur persoonlijk.  


Benieuwd wat voor design ik voor jouw thuis kan maken? Stuur een mailtje of DM naar SIX and I will work my Ukranian magic! 

Liefs, 
Ira
Team SIX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BEKIJK PROJECTEN

Alle mogelijkheden van je interieur laten zien, dát is waar onze expertise ligt! Door middel van 3D modellen en realistische visualisaties beleef jij jouw nieuwe interieur nog voordat het is gerealiseerd. Van woningen tot kantoorpanden en winkels tot horeca. Ons doel is dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe interieur. 

Meer inspiratie opdoen?