Je huis sfeer geven met planten

Kamerplanten zijn het perfecte middel om sfeer, kleur én frisse lucht toe te voegen aan je interieur. Niet alleen in de woonkamer, maar ook de slaapkamer, keuken, eetkamer, badkamer en je thuiswerkplek kun je net dat beetje extra geven met een mooie plant. In dit artikel laten we vier plantsoorten zien om mee te werken in je interieur. Geen groene vingers? No worries! We hebben voor lazy people plants gekozen 😉 Weinig onderhoud, groot effect.  

Monstera 

Deze plant met zijn unieke, imposante bladeren geeft je thuis een exotisch tintje. Zet hem direct op de grond, op een plek zonder direct licht en in een kamer met zachte verlichting, zoals een slaapkamer of woonkamer. Deze plant zal je huis prachtig aankleden. Bovendien gaat de Monstera heel goed samen met andere planten. Combineer ze met planten van verschillende kleuren, maten en texturen. Dit voegt contrast en dynamiek toe aan je inrichting. Een simpele toevoeging aan je interieur met een groot effect! 

Klimplanten 

Er zijn verschillende soorten klimplanten, zoals Pothos. Deze planten zijn geweldige decoratieve elementen die een muur, plank of andere steunen kunnen aankleden. Zet ze tegen de muur aan of zet ze op een wandplank of kastje neer en je bent klaar! Deze planten brengen frisheid in je huis. Zet ze in een lichte kamer zoals een keuken of kantoor. Met een mooie klimplant wordt de ruimte in je huis steeds een stukje groener.  


Succulenten 

Succulenten (of in gewoon Nederlands : vetplanten) zijn er in alle kleuren, vormen, texturen en maten. Ze hebben amper onderhoud nodig. Heel af en toe wat water in de pot kieperen is voldoende en dode blaadjes hoef je ook niet binnen 2 tellen eraf te halen.  
Zet ze op een plek met veel licht, zoals op een balkon of voor het raam. Een combinatie met cactussen is prachtig. Zet ze bijvoorbeeld samen in een betonnen pot. Met deze plant geef je je huis super makkelijk de gewenste sfeer. 


Droogbloemen 

Als je nog geen vetplant in leven kunt houden, maar wel van planten en bloemen houdt, dan is er altijd nog de optie van gedroogde planten en bloemen. Je hoeft ze niet te onderhouden. Zoek gewoon een mooie glazen of terracotta vaas voor op een plank, tafel of op de grond. Ze geven je huis een lichte bohemian vibe. Ik ben vooral dol op eucalyptusbloemen, die volop verkrijgbaar zijn tijdens de winterperiode. Dit is dus hét moment om ze in je huis te laten stralen. 


Wil je een persoonlijk advies om je interieur op te fleuren? Team SIX staat voor je klaar. Stuur ons een DM of mailtje: https://sixinteriors.nl/contact and let us work our magic!  

Liefs, 
Sophie 
Team SIX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BEKIJK PROJECTEN

Alle mogelijkheden van je interieur laten zien, dát is waar onze expertise ligt! Door middel van 3D modellen en realistische visualisaties beleef jij jouw nieuwe interieur nog voordat het is gerealiseerd. Van woningen tot kantoorpanden en winkels tot horeca. Ons doel is dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe interieur. 

Meer inspiratie opdoen?