Verhuizen of niet? Is het het waard?

Verhuizen of niet?

Stel je voor, je hebt een nieuw huis gezien dat, in theorie, voldoet aan al je wensen en eisen. Je wordt hier heerlijk enthousiast over en je ziet het al helemaal voor je hoe jullie gaan verhuizen en daar wonen. Toch is een nieuw huis niet altijd een upgrade ten opzichte van je huidige woning, ook al lijkt dat soms wel zo. Zou je wel verhuizen dan? That’s the question die wij voor je kunnen beantwoorden!

Wanneer je zelf door de bomen het bos niet meer ziet.. zijn wij er voor je!

Afgelopen week had ik twee van dit soort scenario’s, met allebei een totaal andere wending! Wie had dat gedacht? Één klant was afgelopen maandag bij mij op kantoor voor een Instant Interior sessie. Zij hebben het aanbod gekregen een huis van een familielid te kunnen kopen. Wanneer je nu naar de woning gaat, is het een bittere pil om doorheen te kijken. Waar de keuken een heel hoog plafond heeft, is de woonkamer laag en donker. De hal heeft zoveel hoeken en hier en daar loopt de flow van het huis niet helemaal lekker. Maar die tuin! En de mogelijkheden voor het uitbreiden van bedrijven en trainingslocaties, fantastisch! Dus ik snap de twijfel helemaal, maar toch zit er ook veel potentie in de woning, die zijzelf nog niet zagen. Dat hebben wij onderzocht in 3D.

Meteen al bij het intekenen van de woonkamer heb ik een modulaire bank toegevoegd, een maatwerkkast voor boeken en planten en de TV niet prominent aanwezig gezet in de ruimte, precies wat ze wilden! Toen kwam de sprankeling in hun ogen al, want de woonkamer was de lastigste ruimte.

Check! Door naar de rest. Vervolgens hebben we mogelijkheden bekeken om muren door te breken, doorgangen te creëren, de keuken te verplaatsen en het nu al zo in te richten, dat er over een aantal jaren een prachtige master bedroom – ensuite badkamer mogelijk is.


Dinsdagochtend kreeg ik een appje: ”We gaan het doen!!”‘. Ik kon niet blijer zijn. Gaan ze verhuizen? Zeker weten!

Maar wat als het nieuwe huis toch niet zo veel mogelijkheden biedt?

Want ook dit scenario deed zich afgelopen woensdag voor. Leuke, terugkerende klanten waar ik het interieurontwerp van hun huis én het tuinontwerp voor heb mogen verzorgen. Een week eerder kreeg ik een appje dat ze geïnteresseerd waren in een nieuwbouwproject en met mij graag de mogelijkheden wilden bekijken. Ik had nog een 3D model met al hun meubels, dus dat was makkelijk om in het potentiële nieuwe huis te plaatsen.

Eenmaal op kantoor, liet ik ze de mogelijkheden zien. We kwamen er al heel gauw achter dat er eigenlijk niet zo veel mogelijk is en dat de tekening rooskleuriger is dan gedacht. Tja, dat krijg je met die verkooptekeningen. Na veel gepuzzel en samen brainstormen, gaf ik het oprechte advies dat ik denk dat ze er spijt van zullen gaan krijgen. Ja, het huis heeft veel voordelen v.w.b. de ligging, oprit, vrijstaand, alles helemaal naar wens maken etc. Maar voor mijn gevoel weegt dat niet op tegen het ”inleveren” qua ruimtelijkheid.

Balen zeg.. hij had de keuze gauw gemaakt, maar zij had zich ingesteld op een droomhuis-scenario, wat ik ook 100% begrijp.

Van tunnelvisie naar helderheid – de beslissing om te verhuizen

Zo zie je maar weer, waar het ene koppel dacht dat er weinig mogelijk was, lieten we in 3D zien hoeveel potentie JUIST in de woning zit! Hierdoor hebben zij vol vertrouwen deze keuze kunnen maken. Het andere koppel had ‘minder geluk’, maar hebben we ze – door dit eerst in 3D te onderzoeken – wel kunnen behoeden voor een ‘miskoop’. Beiden koppels hebben binnen no-time hun helderheid m.b.t. verhuizen of niet. En dat vinden wij als interieurontwerpsters heel fijn.

Ben jij nou ook heel nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw (nieuwe) huis? Dan denk ik graag met je mee! Ik laat je de mogelijkheden en potentie zien, zodat jij een goede keuze kunt maken. Je bent van harte uitgenodigd op kantoor.. of online! Download de brochure via: https://sixinteriors.nl/brochure of stuur ons een berichtje voor een vrijblijvende intake via: https://sixinteriors.nl/contact

Liefs,
Amber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

volgende Post

vorige Post

BEKIJK PROJECTEN

Alle mogelijkheden van je interieur laten zien, dát is waar onze expertise ligt! Door middel van 3D modellen en realistische visualisaties beleef jij jouw nieuwe interieur nog voordat het is gerealiseerd. Van woningen tot kantoorpanden en winkels tot horeca. Ons doel is dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe interieur. 

Meer inspiratie opdoen?