Is niet íeder interieur eclectisch?

Ken je dat? Iemand is pas op zichzelf gaan wonen of gaan samenwonen en er staat een mengelmoes van meubels die overal en nergens vandaan komen. “Lekker eclectisch!”, zegt men dan. Vaak wordt het geboren uit een dergelijke situatie, of wanneer een koppel er maar niet uit komt wat hun gezamenlijke smaak is en er uiteindelijk twee totaal verschillende stijlen in huis zijn neergezet. Kloppen deze overtuigingen wel? Is dat dan erg? Wat ís eclecticisme nou eigenlijk en hoe creëer je een smaakvol eclectisch interieur waar álle bewoners blij van worden? Myrne to the rescue!

Wat is eclecticisme?

Eclecticisme is het combineren van kenmerken van verschillende interieurstijlen tot een mooi geheel. Deze stijl staat los van trends. Deze interieurstijl combineert de beste elementen uit meerdere stromingen en stijlen. Het draait om authenticiteit en persoonlijkheid. Uitbundige kleuren, een mix van verschillende prints, materialen en texturen; het kan allemaal! Bovenal zorgt het voor een uniek interieur dat jouw/jullie persoonlijkheid en eigenheid reflecteert.

Is dan niet íeder interieur eclectisch?

Iedereen is verschillend. Denk aan de leeftijd, leefstijl, hobby’s en interesses, gezinssamenstelling, geslacht et cetera. Dit maakt dat ieders smaak al uniek is op zichzelf. Hoe leuk is het dan als je al deze unieke aspecten van iemand in een mooi op maat gemaakt eclectisch interieur kan verwerken?!

Hier zie je hoe bohemian en een moderne stijl zijn gecombineerd.

Het bijzondere van deze interieurstijl is dat je het vaak al onbewust toepast. Wanneer je samen in één huis leeft, ben je genoodzaakt om samen tot beslissingen te komen over welke meubels en andere styling jullie willen. Vanuit een start met een mengelmoes aan meubels van jullie allebei kan het best een uitdaging zijn om een gezamenlijke stijl te vinden. Veel koppels kopen dan ook meubels die de één geweldig vindt en waar de ander nog nét mee kan leven. Dat zou je eclectisch kunnen noemen, maar het is dan meer ontstaan uit níet weten wat je wil, in plaats van er bewust voor kiezen en allebei 100% happy zijn met het interieur. 
 

Retro en modern gaan ook heel mooi samen wanneer je ze op de juiste manier combineert.

De kracht van een eclectisch interieur

Er zit een sterke kracht in eclecticisme, omdat het geen dertien in een dozijn is. Het is ook een toegankelijke stijl. Je kunt echt jullie persoonlijkheid laten zien en de regels overboord gooien. En dat is precies waar SIX Interiors van houdt! Wij zijn een voorstander van interieurs die buiten de lijntjes kleuren. Dat maakt het leven namelijk een stuk leuker!

Een prachtig mid-century modern interieur, al zeggen we het zelf 😉

Wil je zelf ook een eclectische interieurstijl willen, maar vind je het spannend om deze stijl toe te passen en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Wij helpen je graag! Stuur ons een DM of mailtje en we kijken samen naar de mogelijkheden. 

Liefs, 
Myrne
Team SIX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BEKIJK PROJECTEN

Alle mogelijkheden van je interieur laten zien, dát is waar onze expertise ligt! Door middel van 3D modellen en realistische visualisaties beleef jij jouw nieuwe interieur nog voordat het is gerealiseerd. Van woningen tot kantoorpanden en winkels tot horeca. Ons doel is dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe interieur. 

Meer inspiratie opdoen?