Kerstdecoratie: zo maak je je interieur feestelijk én classy

Yaay! Het is weer december. De tijd om je huis om te toveren tot een feestelijke oase van warmte en gezelligheid is aangebroken! Hoe maak je het feestelijk én houd je het classy? Je wil natuurlijk niet dat het lijkt alsof een glittermonster in je huis heeft overgegeven. Of wel. In that case: leef je uit en lees vooral niet verder haha. Ik – Malou – geef je vier tips hoe je je kerstdecoratie niet over the top laat gaan, maar er precies op zit. 😉

’tis the season

Kerstdecoratie is dé manier om de magie van het seizoen tot leven te brengen. Dit jaar heb ik gekozen voor een tijdloze combinatie van rood met beige en wit, waarmee ik een vleugje elegantie en warmte aan mijn huis toevoeg ❤ De main tip hier is: kies een (kleuren)thema and stick to it.  

Kleurcombinaties

Bij het kiezen van kleurcombinaties voor kerstdecoratie is het belangrijk om een balans te vinden tussen stijlvol en uitbundig. Persoonlijk ben ik van mening dat kerstdecoratie wel feestelijk mag zijn, maar niet te overdadig. Mijn doel is om een gezellige sfeer te creëren zonder afbreuk te doen aan de stijl van mijn interieur. Je moet er ook nog wonen zonder gek te worden. 😉 

Dit jaar heb ik gekozen voor de combinatie van rood, beige en wit. Rood voegt de traditionele kerstsfeer toe, terwijl beige en wit zorgen voor een kalmerend en verfijnd contrast.  

Kerstboom

Laten we eerlijk zijn: een kerstboom hoort er gewoon bij. De kerstboom is vaak het middelpunt van de kerstdecoratie.  
Overweeg voor de kerstboom het gebruik van een thema, zoals traditioneel rood en groen, wit en zilver of een kleurrijk thema. Het versieren van de kerstboom is voor mij een jaarlijkse traditie waar ik zó van geniet. Kerstmuziek op en GAAN!🎄 

Omdat de kerstboom meestal het grootste element van de kerstversiering is, is het handig als je deze versiering als uitgangspunt neemt voor de rest van de feestelijke touches in je interieur. Zo zorg je ervoor dat het elkaar complimenteert en het rustig oogt. 


Tafeldecoratie

I LOVE tafeldecoratie. Maak je eettafel feestelijk met kerstservies, bijpassende tafelkleden en servetten. Voeg (electrische) kaarsen, kerstballen of kleine kerstboompjes toe als tafeldecoratie. Ook kun je groen uit de tuin gebruiken voor wat extra warmte en een aards gevoel. Dit kun je de hele maand al doen, in plaats van alleen voor het diner. Life is a party, 365 dagen per jaar! En in de maand december nog een beetje extra.


Persoonlijke expressie

Maak er vooral JOUW feestje van! Met kerstdeco kun je lekker jouw persoonlijkheid laten zien. Kies je favoriete kleuren, ga voor rust en minimalisme, natuurlijke materialen of juist ALL THE GLITTER (maar niet té veel, trust me). 
De pro tip is wel om het bij je interieur te laten passen. Kies een kleur die mooi afsteekt tegen de andere kleuren en waar je al accenten van in je interieur hebt. Heb je bijvoorbeeld groene muren met wat roze accenten, dan zijn roze kerstballen heel leuk daarbij. 
 

Voor mij staat het tripje naar de winkel en het decoreren van het huis al gepland. CAN’T WAIT! 
 
Liefs, 
Malou 
Team SIX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BEKIJK PROJECTEN

Alle mogelijkheden van je interieur laten zien, dát is waar onze expertise ligt! Door middel van 3D modellen en realistische visualisaties beleef jij jouw nieuwe interieur nog voordat het is gerealiseerd. Van woningen tot kantoorpanden en winkels tot horeca. Ons doel is dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe interieur. 

Meer inspiratie opdoen?