5 manieren om boho-elementen in je moderne interieur te verwerken 

Boho is misschien niet de eerste interieurstijl die in je opkomt om in een modern interieur te gebruiken. Het is echter een unieke en stijlvolle combinatie. We laten je 5 manieren zien om boho in je moderne interieur te verwerken. 

Wat is de boho-stijl? 

Boho of bohemian stijl is een interieurstijl die een vrije geest reflecteert. Het Franse woord bohémien – waarvan de term is afgeleid – wordt gebruikt om inwoners van de Bohemen (in Tsjechië) mee aan te duiden. Het wordt ook wel gekoppeld aan reizende volkeren en aan het spirituele eiland Ibiza.  
Wanneer je boho-elementen ziet, krijg je spontaan een vakantiegevoel. Ik in ieder geval wel! Boho geeft een vrije, vrolijke, cozy look en gevoel. Je kunt het heel kleurrijk maken of juist bij de aardse tinten blijven. 
Wil jij ook wel elke dag een beetje vakantie in je eigen huis? Lees gauw verder hoe jij de boho-stijl kunt toevoegen aan je moderne interieur! 

Boho combineren met een modern interieur 

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen de strakke lijnen en eenvoud van modern design en het vrije karakter van de boho-stijl. Dit kun je doen met grote en kleine elementen. Voeg jij een paar mooie planten toe aan je interieur of ga je een stap verder en kies je voor een mix aan meubels? Met deze 5 opties om boho in je moderne interieur te brengen kun je alle kanten op!

1. Mix en Match Meubels 

Combineer moderne meubels met boho meubels. Combineer bijvoorbeeld een strakke, eigentijdse bank met boho-geïnspireerde stoelen of poefs die unieke texturen en patronen laten zien. Mix materialen zoals leer, metaal en hout met textiel zoals rotan, macramé en gelaagde stoffen voor extra diepte. 

2. Texturen en stoffen

Gebruik verschillende texturen en stoffen die kenmerkend zijn voor de boho-stijl. Denk aan ruige vloerkleden, pluche kussens en kleedjes met structuur. Gebruik verschillende stoffen samen in je interieur, zoals zijde, linnen en fluweel om een knusse en gezellige sfeer te creëren. 

3. Natuurlijke materialen

Zowel in moderne stijlen als in boho designstijlen kun je gebruik maken van natuurlijke materialen. Pas hout, steen, jute en rotan toe om een aardse boho sfeer te creëren in de ruimte. Dit kun je al heel simpel toepassen door bijvoorbeeld een cozy stoel neer te zetten. Natuurlijk niet alleen neerzetten hè! Zie je jezelf al lekker cozy zitten in zo’n grote stoel met een fuzzy kleedje op je schoot en een kop thee in je hand?

4. Kamerplanten

Hangplanten, vetplanten in potten of grote kamerplanten kunnen de strakke lijnen van een modern ontwerp verzachten. Jute macramé planthangers zijn simpel toe te voegen aan de ruimte en hoeven niet duur te zijn. Ze geven direct veel sfeer en warmte aan de ruimte. Ik ben fan! 
Jij niet? Kies dan voor een grote plant, zoals een monstera. Hierbij kun je kiezen voor een moderne pot of juist een gevlochten mand. So many options!

5. Personaliseer 

Personaliseer je ruimte door kunstwerken, foto’s en souvenirs op te hangen die jouw persoonlijkheid laten zien. Ook hier kun je weer kiezen voor moderne lijstjes die strak naast elkaar hangen, of juist een speelse wand vol verschillende lijstjes, plankjes en spiegels met rotan. Make it yours! Zo breng je eenvoudig meer balans aan tussen de twee stijlen in je interieur. Een leuk projectje om op een druilerige herfstdag te doen.

Heb jij nu een vakantiegevoel gekregen van deze prachtige sfeerbeelden en kun je niet wachten om jouw interieur om te toveren in een boho-modern heaven? Team SIX staat voor je klaar! Stuur een mail naar hello@sixinteriors.nl of DM ons op @sixinteriors.

Liefs, Ira van Team SIX.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BEKIJK PROJECTEN

Alle mogelijkheden van je interieur laten zien, dát is waar onze expertise ligt! Door middel van 3D modellen en realistische visualisaties beleef jij jouw nieuwe interieur nog voordat het is gerealiseerd. Van woningen tot kantoorpanden en winkels tot horeca. Ons doel is dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe interieur. 

Meer inspiratie opdoen?