3 Manieren om behang te in je interieur te gebruiken 

Behang maakt een comeback en wij van SIX gebruiken het graag in onze projecten. Behang is namelijk enorm veelzijdig met verschillende kleuren, patronen en texturen. We geven je drie tips om je interieur next level te tillen met behang. 

Waarom behang in je interieur? 

Laten we beginnen met onze redenen om te kiezen voor behang als show stopper: 
– Voor elk interieur en voor elke persoonlijke stijl is er wel een mooi passend behang te vinden; 
– Het is customizable: een behang kan helemaal speciaal voor jou ontworpen en gemaakt worden; 
– Behangen is een relatief kleine en snelle klus; 
– Behang is meestal goedkoper dan andere oplossingen; 
– Je hoeft verder niets te veranderen aan de ruimte of je interieur; de muur is er immers al 😉

Klinkt als een mooie oplossing hè? Maar op welke manieren kun je behang nou in je interieur gebruiken?

1. Ruimte afbakenen

De eerste manier om behang in je interieur te gebruiken, is om een ruimte af te bakenen. Met behang geef je heel makkelijk een andere kleur en/of sfeer aan een gedeelte van een grotere ruimte. Zo behoud je een mooi open floor plan, maar voelt de eetkamer tegelijk als een knusse, aparte ruimte.  
Ook kun je bijvoorbeeld de muren rondom je werkplek een bepaalde uitstraling geven. Dit geef je het gevoel dat je in een aparte ruimte zit, terwijl je tóch de verbinding met je gezinsleden behoudt. Door de werkruimte op deze manier af te bakenen, ziet de benedenverdieping er ook uit als een mooi vloeiend geheel. Zo’n afgestylede plek geeft een heel andere uitstraling dan een bureau dat voor je gevoel zomaar midden in de woonkamer neer is gezet. Staat je bureau in de slaapkamer? Dan is het afbakenen van de ruimte zeker een goed idee om meer rust te creëren.  
 
Door behang te gebruiken om een ruimte af te bakenen, hoef je geen verbouwing te doen of extra meubels zoals een kamerverdeler neer te zetten. Zeker als je weinig ruimte hebt, is behang de ideale oplossing. Het neemt namelijk geen extra ruimte in beslag.

2. Camoufleren

Heb je een element in de ruimte dat je niet zo mooi vindt, maar wel functioneel is? Denk aan een garagedeur. Die verplaats of vervang je niet zomaar. Behang is dan een snellere en vaak goedkopere oplossing om het element minder te laten opvallen.  
Door het behang ook op de deur te plakken, gaat deze op in het geheel. Dat zorgt voor meer rust voor het oog. Het eerste dat je ziet, is een prachtig behang; niet die lelijke deur.

3. Decoratief gebruiken

Heb je nog andere ruimtes waar je jouw eigen stijl en smaak terug wil zien, zonder een heel nieuw interieur aan te schaffen? Leef je uit met behang! Door slechts een of enkele muren, of zelfs maar een nis te bekleden met behang, creëer je een heel andere look en feel.  
 
Kun jij wel wat advies gebruiken hoe jij jouw huis een thuis kunt maken met behang? Team SIX staat voor je klaar! 
 
Liefs, Sophie van Team SIX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BEKIJK PROJECTEN

Alle mogelijkheden van je interieur laten zien, dát is waar onze expertise ligt! Door middel van 3D modellen en realistische visualisaties beleef jij jouw nieuwe interieur nog voordat het is gerealiseerd. Van woningen tot kantoorpanden en winkels tot horeca. Ons doel is dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe interieur. 

Meer inspiratie opdoen?