Hot en trendy: Bali inspiratie voor je tuin! 

Veel mensen zijn enthousiast over de esthetiek, architectuur en levensstijl van Bali. Het is echt hot en trendy op dit moment! Bali draait om de schoonheid van de natuur, natuurlijke materialen en complete ontspanning. Geen wonder waarom zoveel mensen daarheen reizen.   

Rustige oases putten uit de spirituele tradities van het eiland en bevatten elementen zoals aangeharkt zand, gladde rivierstenen en zorgvuldig gesnoeide planten. Er wordt zorgvuldig aandacht besteed aan ieder element. 

Deze minimalistische ontwerpen creëren een gevoel van rust en evenwicht, waardoor ze perfect zijn om te ontspannen. 

Gebruik van natuurlijke materialen  

Balinese architectuur en landschapsontwerp maken vaak gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en bamboe. In het moderne landschapsontwerp worden deze materialen nog steeds geroemd om hun tijdloze aantrekkingskracht. Houten vlonders, pergola’s en stenen paden geven een organisch, rustiek gevoel aan hedendaagse buitenruimtes en vermengen het moderne met het traditionele. 


Leefruimtes in de open lucht

Het concept van leven in de open lucht is een kenmerk van de Balinese architectuur en levensstijl. In het moderne landschapsontwerp wordt dit idee omarmd met openluchtpaviljoens, tuinhuisjes en buitenkeukens. Deze ruimtes zorgen voor een naadloze overgang tussen binnen- en buitenleven, zodat je optimaal kunt genieten van de schoonheid van de natuur. 


Armaturen van natuurlijk materiaal 

In overeenstemming met Bali’s toewijding aan natuurlijke materialen worden in moderne tuinen vaak armaturen van bamboe, rotan of teakhout gebruikt voor verlichtingselementen. Deze armaturen passen niet alleen naadloos in de omgeving, maar zorgen ook voor een rustieke elegantie die typisch Balinees is. 
 
Het integreren van Bali-elementen in het moderne landschapsontwerp biedt een unieke kans om buitenruimtes te creëren die niet alleen visueel verbluffend zijn, maar ook een diepe rust uitstralen. Of je nu je achtertuin wilt transformeren of een rustig toevluchtsoord wilt creëren, een op Bali geïnspireerd landschapsontwerp biedt een tijdloze en harmonieuze mix van traditie en moderniteit.  
 
Op dit moment werken we aan meerdere tuinontwerpen met deze rustgevende invloeden. Heerlijk om thuis te komen en te ontspannen in je tuin. We helpen je graag verder met niet alleen een prachtig, fijn interieur – maar ook met je tuin!  
 
Liefs, Ira van Team SIX.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BEKIJK PROJECTEN

Alle mogelijkheden van je interieur laten zien, dát is waar onze expertise ligt! Door middel van 3D modellen en realistische visualisaties beleef jij jouw nieuwe interieur nog voordat het is gerealiseerd. Van woningen tot kantoorpanden en winkels tot horeca. Ons doel is dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe interieur. 

Meer inspiratie opdoen?