Color all the way

Hoi allemaal! Myrne hier!

Laten we het eens hebben over kleuren en contrasten, want serieus, er zijn zoveel te gekke combinaties en contrasten die je kunt uitproberen in je interieur. Van geel met blauw tot wit met zwart, en van lichtgroen tot donkergroen. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over de kleurcontrasten die ik persoonlijk supermooi vind in huis en hoe je ze zelf kunt gebruiken. Met de juiste kleuren kun je een heerlijke sfeer creëren en precies de effecten bereiken die je wilt.

Kleuren worden onderverdeeld in warme en koele kleuren. Aan de koele kant vind je blauwviolet, blauw, blauwgroen en groen. Violet en geelgroen zijn overgangskleuren. In een evenwichtig en plezierig kleurenplan worden warme en koele tinten met elkaar gecombineerd. Mooie kleurencombinaties zijn bijvoorbeeld blauwe tinten met bruinige tinten. Ook groene en rode tinten matchen heel mooi met elkaar. Hoe je een warm/koud contrast dan in je interieur toepast? Kies bijvoorbeeld voor een koele kleur op de wand en zet daar een warme kleur bank voor. Op die manier lijkt de warme kleur extra warm en creëer je een heel sfeervol geheel.Laten we nu eens praten over het kwaliteitscontrast, waarbij het draait om de intensiteit van kleuren. Ook wel bekend als ton-sur-ton, oftewel kleur op kleur. Je kiest één kleur en laat die in allerlei tinten terugkomen in je interieur, denk aan verf op de muren, meubels, gordijnen en accessoires. Mix verschillende kleurtinten, materialen, patronen en texturen voor een spannend effect. Je kunt hierbij kiezen voor felle kleuren, maar ook voor meer natuurlijke tinten. De keuze is helemaal aan jou!


En dan hebben we nog het licht-donkercontrast, dat alles te maken heeft met hoe helder de kleuren zijn. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is natuurlijk zwart tegenover wit. Maar denk ook aan heel donkergroen naast heel lichtgroen. Je kunt bijvoorbeeld een kamer inrichten met een donkerbruine vloer en lichtbruin/beige muren om wat extra diepte aan je interieur te geven. Het is als een magische touch voor je huis!Overigens, mijn absolute favoriete kleurencombinatie is turquoise met okergeel. Ja, het is gedurfd, maar geloof me, het laat je interieur stralen en brengt meteen dat heerlijke exotische vakantiegevoel naar binnen.

En trouwens, er zijn nog vier andere te gekke kleurcontrasten om te ontdekken. Als je geen idee hebt hoe je dit in je eigen huis kunt toepassen en wel wat hulp kunt gebruiken, laat het ons dan weten. We staan klaar om je te helpen bij je kleurrijke avontuur in huis! 😄🌈✨

Liefs, Myrne van Team SIX!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BEKIJK PROJECTEN

Alle mogelijkheden van je interieur laten zien, dát is waar onze expertise ligt! Door middel van 3D modellen en realistische visualisaties beleef jij jouw nieuwe interieur nog voordat het is gerealiseerd. Van woningen tot kantoorpanden en winkels tot horeca. Ons doel is dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe interieur. 

Meer inspiratie opdoen?