Ontdek de Mas Provençaux

Hallo allemaal, ik ben Sophie!

In deze blog neem ik je mee op reis naar waar ik vandaan kom: het prachtige Zuid-Frankrijk, specifiek naar de betoverende regio Provence. De Provence is werkelijk een paradijs voor natuurliefhebbers, met zijn gevarieerde landschappen die gedurende de hele zomer veranderen, variërend van uitgestrekte lavendelvelden tot weelderige wijngaarden, omringd door het betoverende gezang van krekels.

Maar wat deze regio echter het meest kenmerkt, is de schilderachtige charme en karakteristieke architectuur. De rijke geschiedenis en het mediterraanse klimaat komen hier mooi samen. In het hart van deze betoverende landschappen staan de majestueuze “mas provençaux.”

Deze iconische gebouwen, die hun oorsprong vinden in Zuid-Frankrijk, dienden ooit als boerderijen voor landeigenaren en stralen de tijdloze charme uit van historische huizen waar je je meteen thuis voelt.De mas provençaux worden bekroond door rode pannendaken en hun gevels zijn vaak gehuld in levendige Provençaalse kleuren zoals geel, oker en terracotta. Houtenluiken sieren de ramen en voegen een onmiskenbare dosis karakter toe. Deze gebouwen hebben een speciale plaats in het culturele erfgoed van Zuid-Frankrijk.

Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle Provençaalse boerderijen mas provençaux zijn. Mas provençaux hebben specifieke architecturale kenmerken. Ze zijn meestal gunstig gelegen nabij een waterbron, met een kleine vierkante binnenplaats in het midden. De oriëntatie is vaak naar het zuiden om bescherming te bieden tegen de Mistral, de krachtige wind uit de streek. Ze worden gebouwd met natuursteen, vermengd met aarde en kalk.

Het interieur van mas provençaux ademt een warme, rustieke sfeer, doordrenkt van de rijke geschiedenis van de regio. Robuuste houten balken en gewelfde plafonds voegen karakter en landelijke charme toe. Terracotta tegelvloeren creëren een authentieke sfeer. Het interieur wordt verrijkt met massief houten meubilair, vaak voorzien van natuurlijke of verweerde afwerkingen, rond een imposante rustieke houten eettafel in het hart van de eetkamer. Houten stoelen met strozittingen maken de ruimte compleet en voegen een vleugje authenticiteit toe.

Bij SIX delen we een passie voor reizen en brengen we graag authentieke interieurs onder de aandacht. Ben je gecharmeerd van de Provençaalse stijl en overweeg je deze in je eigen ruimte te integreren? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team. We bespreken graag jouw project en helpen je bij het verwezenlijken van je dromen! En ga je bouwen, verbouwen of kopen in het zonnige Zuid-Frankrijk? Dan ben ik met alle liefde je correspondent daar, binnen SIX!

Bisous, Sophie van TEAM SIX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BEKIJK PROJECTEN

Alle mogelijkheden van je interieur laten zien, dát is waar onze expertise ligt! Door middel van 3D modellen en realistische visualisaties beleef jij jouw nieuwe interieur nog voordat het is gerealiseerd. Van woningen tot kantoorpanden en winkels tot horeca. Ons doel is dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe interieur. 

Meer inspiratie opdoen?