Inspiratie is… in Griekenland!

Hey Hallo! Malou hier😊 

De zomervakantie is helaas alweer voorbij. De kids zijn naar school, en wij bij SIX zijn ook weer aan het werk. Overal waar we zijn, raken we geïnspireerd door vormen, stijlen, architectuur en meer. Zo ook tijdens mijn vakanties in Griekenland.

De afgelopen 3 jaar heb ik maar liefst 3 keer het prachtige Griekenland bezocht! Zakynthos in 2021, Rhodos in 2022 en dit jaar het heerlijke Samos. De onvergetelijke eilandschoonheid omvat prachtige architectuur, pittoreske dorpjes en de gastvrije lokale bevolking, wat elk eiland uniek maakt. 

De architectuur en ontwerpen in Griekenland gaan verder dan de iconische ‘blauw-witte huisjes’. Elk eiland heeft zijn eigen stijl, charme, designs en atmosfeer. 

Bijvoorbeeld, op Zakynthos straalt vooral de elegantie en verfijning. De architectuur weerspiegelt vaak Venetiaanse invloeden met zachte pastelkleurige tinten en schitterende versierde balkons. Deze combinatie geeft de stadjes een betoverende uitstraling die perfect past bij de witte zandstranden en het kristalheldere blauwe water. 

Rhodos daarentegen neemt je mee terug in de tijd met zijn middeleeuwse architectuur. Ondanks de historische sfeer biedt Rhodos ook mogelijkheden voor eigentijds design. De stad kenmerkt zich door smalle straatjes, stenen gebouwen en sommige ruïnes die in een staat van half afgemaakte restauratie lijken te zijn achtergelaten, een trend die je tegenwoordig vaker in interieurs ziet. 

Samos heeft juist een meer traditionele architectuur met witte gebouwen en blauwe accenten, wat een prachtig design en uitstraling creëert. Hier vind je veel koepelvormige daken, vaak in blauw of wit, gecombineerd met witgekalkte muren, houten deuren/poorten en kleurrijke bloemen – een ware lust voor het oog! 🌺 

Het feit dat sommige gebouwen onvoltooid lijken te zijn, draagt juist bij aan de authentieke sfeer. 

Wij zijn altijd enthousiast om naar Griekenland (of waar dan ook) te vliegen. Overweeg je om een vakantiehuis te kopen of een B&B te beginnen? Deel je onze liefde voor Griekenland en wil je de Griekse stijl in je eigen tuin of interieur brengen? (wat we volledig begrijpen)
Bij SIX ben je aan het juiste adres! 🤍 

Liefs, Malou van TEAM SIX 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BEKIJK PROJECTEN

Alle mogelijkheden van je interieur laten zien, dát is waar onze expertise ligt! Door middel van 3D modellen en realistische visualisaties beleef jij jouw nieuwe interieur nog voordat het is gerealiseerd. Van woningen tot kantoorpanden en winkels tot horeca. Ons doel is dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe interieur. 

Meer inspiratie opdoen?