Dit ontwerp voor een verbouwing in Eijsden was in eerste instantie niet bedoeld voor een verbouwing! Onze opdrachtgevers gaan namelijk verhuizen en wilden de bestaande situatie behouden. De bestaande situatie had een zitkuil met schuin dak. Echter, tijdens het ontwerpproces kwamen we er al snel achter dat deze zitkuil een ‘doorn in het oog’ was voor de woonwensen en de indeling. In het schetsontwerp stadium hebben de opdrachtgevers besloten om de zitkuil op te hogen en het dak plat te maken. Op deze manier wordt er voldaan aan hun woonwensen. Toch verbouwen dus! 

In het voorlopig ontwerpstadium hebben wij één optie voorzien met een opgehoogde zitkuil en één optie met een uitbouw. Door deze 3D modellen zijn de opdrachtgevers tot de ontdekking gekomen dat een bijbouw niet per se bijdraagt aan hun woongenot. Het is fijn om te laten zien dat bijbouwen niet altijd dé oplossing is, maar dat relatieve kleine aanpassingen soms al genoeg zijn. De groene bank is een echte eyecatcher, die wij verder ondersteunen door het gebruik van taupe-tinten. De meeste meubels blijven behouden, maar er is ook ruimte vrijgekomen voor nieuwe elementen. Zoals de karakteristieke oude kachel, een mooie werkplek én een roomdivider van hout!

onverwachtse wending - verhuizing in Eijsden

definitief ontwerp

We komen graag vrijblijvend bij jou langs om kennis te maken en te laten zien wat wij voor jou kunnen betekenen. Zijn jullie daarna even enthousiast als wij? Laten we dan samen het proces aangaan en het interieur met al jullie wensen verwezenlijken.

 Samen werken aan jouw droomproject? Let's talk.

Like what you see?

Ja, dit wil ik!